bővebb információkkérjen időpontot

Mi az a kineziológia

A kineziológia a világ legtermészetesebb dolgáról, a mozgásról szóló tudomány. Ez határozza meg egészségi állapotunkat, érzelmeinket, lelki életünket, közérzetünket, befolyásolja kapcsolatunkat embertársainkkal – önmagunkkal.  A mozgás felszabadít, behatároltsága testileg – lelkileg korlátoz.     
Mozgásunk változása végigkíséri egész életünket.

A kineziológia alternatív és komplementer (kiegészítő) jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-képesség és személyiség fejlesztő prevenciós (megelőző) jellegű holisztikus (az egyénnel, mint egésszel foglalkozó) módszer.

A kineziológia kifejezés a görög kinesis=mozgás és logos=tudomány szavakból ered. Eredeti jelentése: a mozgás tudománya.

Mint holisztikus egészségügyi rendszer- hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja öngyógyító mechanizmusát.

A kineziológia a test funkciók és a testen belüli működések integrációjával foglalkozik, eszközöket nyújt a test működésének feltérképezéséhez, a test működésével kapcsolatos egészségügyi problémákat kezeli természetes módszerekkel.

Nem gyógyít, hanem aktiválja, bekapcsolja a test öngyógyító mechanizmusát, elhárítja az akadályokat az egészséges működés útjából.

A kezelés célja:
  • a jelenbeli és múltbéli stresszek feloldása speciális korrekciós technikák segítségével
  • energia kiegyensúlyozás
  • agyféltekék összehangolása
A kineziológus segíti kliensét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a betegségek mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlődésben.

CÉL: megtalálni azokat a problémákat, melyek gátolják a test normális állapotába való visszatérését.

Közös minden kineziológiai rendszerben, hogy az izomtesztelést, mint biofeedback módszert alkalmazza, annak megállapítására, hogy hol és milyen energia elakadások vannak a testben.

Az izomteszteléssel felderítjük az izomrendszernek az energiarendszerrel összefüggő kiegyensúlyozatlanságát.

A kineziológia az orvostudomány, a pszichológia és pedagógia határterületén lévő készségfejlesztő, kiegészítő gyógyító rendszer, ami a hagyományos távol-keleti gyógyászatra épülve, izomtesztek és különféle egyensúlyi és koordinációs technika segítségével oldja az ember energiarendszerében lévő kiegyensúlyozatlanságokat.

A módszer segítségével az élet során átélt stresszek negatív nyomait lehet semlegesíteni az emberi képességek, készségek fejlesztésével, valamint egészségmegőrzéssel.
Forrás: EURÓPA AKADÉMIA
Copyright 2010 - Nadja Caruk - minden jog fenntartva // Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | RSS
Designed by Grapixx
Tárhely by EEBHosting Ltd.